Vegansk curry
 
Igår lagade jag en currygryta till middag, ingen klassisk lördagsmiddag kanske men det gick fort vilket var exakt vad jag ville igår. Jag körde i alla grönsaker vi hade hemma vilket var kikärtor, gröna linser, morot, broccoli, blomkål, tomat, lök och vitlök. För att det ska vara så enkelt som möjligt köper jag bönor som redan är blötlagda samt fryst broccoli och blomkål. Jag kryddade grytan med curry, gurkmeja, en färsk chili, spiskummin, salt, peppar och skalet och saften av en lime. Såsen fick jag från 1 liter kokosmjölk.
 
 
Istället för ris tänkte jag servera matvete till grytan men då vi hade en påse med en blandning av vit quinoa och andra gryner som nästan var slut tog jag det istället. För att quinoablandningen skulle smaka lite godare kokade jag med en grönsaksbuljong. Maten blev god och jag kan absolut rekommendera den, men som sagt kanske mer passande som en vardagsrätt i november än som en festlig lördagsmiddag. Puss och hej!
rememberthiis.blogg.se

Ser jättegott ut :D

Svar: Det var det, prova :)
Ida Wising

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like