Two Cities Tour
 
Över jul och nyår åkte jag och Nico till Dominikanska Republiken och var där i två veckor, behöver jag ens säga att vi hade det underbart? Det blev många slappa dagar vid poolen och många kilometers promenad gicks på stranden. Men, de dagar då vi inte bara låg raklånga vid poolens sköna solstolar och läste deckare såg vi till att hitta på lite utflykter. Jag tänkte nu ta med er på en utav utflykterna, nämligen Two Cities Tour. Och precis som namnet avslöjar var det en utflykt då man besökte två olika städer, den ena vid namn Santiago och den andra vid namn Puerto Plata. På bilden ovan kan man skåda en liten halvmesig regnbåge vi såg från bussen påväg till Santiago. Konstigt nog var det den enda regnbågen vi såg under hela resan trots att solsken kombinerat med regn var ett vanligt vädertillstånd under våra två veckor på denna exotiska ö (och som vi alla fick lära oss i grundskolan: sol + regn = regnbåge).
 
 
Väl framme i Santiago stannade vi till vid en kyrka och då varken jag eller Nico har något större intresse för kyrkor gick vi ut från den vackra byggnaden och köpte oss lite street food. Smakupplevelsen var himmelsk! Vi hade ätit en knaper frukost och åkt buss flera timmar och street fooden som vi köpte var friterad så jag menar, vad kan gå fel?  Två hungriga magar som blev serverade friterade pirogerliknande saker var tummen upp. 
 
Bussen tog oss sedan vidare till någon annan stor byggnad i Santiago, ska erkänna att jag inte riktigt har någon koll på vad det var för byggnad. Men utsikten var fin och det verkar hunden på bilden ovan också tycka. 
 
 
Nästa stopp var mitt favoritstopp: LUNCHSTOPPET! Och nu tänker ni "men hon åt ju precis piroger". Jaja, man kan väl aldrig få för mycket mat. Vid denna fantastiska utsikten serverades en härlig buffé och dagens första cuba libre (a.k.a rom och cola). 
 
 
Vi åkte sen till Puerto Plata och på vägen dit stannade vi till vid ett museum och en tobaksfabrik. Sen vidare till dagens näst bästa stopp efter lunchen: linbanan upp för berget Isabel.
 
 
Så otroligt vackert! Vi hade sån himla tur med vädret för som jag nämt var det ändå en del regn och med regn kommer moln och med moln kommer dålig utsikt. Men denna fantastiska utsikt fick vi njuta av ett tag...
 
 
...för efter ca 10 minuter såg det ut så här. 
 
 
Jag tänker avsluta med en fin bild på fin kille. Detta var från ett av dagens museumstopp och som ni ser var miljön väldigt fin. Tänk om vi hade kunnat ha palmer i våra trädgårdar i Sverige istället för tallar?! Adios!
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like