När jag inte får bestämma
På söndagen hade jag faktiskt inget förslag på var vi skulle äta frukost, så jag överlät det ansvaret på herrarna och de båda imponerade med bra alternativ. Daniel kollade upp ett ställe som hette STHLM Brunch Club men de hade tyvärr stängt för renovering, så det stället får vi spara till nästa Stockholmsbesök. Istället gick vi till Non Solo Bar på Odengatan 34 vilket var ett fik Nico sökt fram och även här fick vi njuta av en god frukost precis som dagen innan.
 
De hade tre frukosttallrikar man kunde välja på (så vitt jag förstod det i alla fall?) men ingen föll mig riktigt i smaken, tyvärr. Både Nico och Daniel däremot hittade en gemensam favorit - en tallrik med tre fluffiga amerikanska pannkakor täckta med sirap och goda bär. Jag beslutade mig för att ta en skål/burk med granola och yoghurt (som jag dränkte i honung, såklart) samt en ostmacka, väldigt gott! Drycken, som bestod av två cappucinos och en mangosmoothie, var vi även nöjda med. Ett extra plus för att de hade soyamjölk som alternativ till cappucinon. Varför är de så många caféer som har havre- eller mandelmjölk istället, det smakar ju inte i närheten av så bra som soyamjölken gör i kaffe?
 
 
Efter frullen kunde vi inte motstå att vistas ute i solen ett tag innan det var dags för mig och Nico att sitta stilla i bilen flera timmar hem till Göteborg igen, så vi gick till Hagaparken och gick en promenad. Det var extra välbehövligt efter den mastiga frukosten också tyckte pannkaksätarna.
 
 
 
Då detta blir mitt sista Stockholmsinlägg tänkte jag avsluta med att ge ett hett tips för att hitta bra matställen INNAN man blir så där hangry. Jag upplever i alla fall att det ofta blir så att man så gärna vill äta på mysiga ställen när man besöker andra städer men så har man ju inte riktigt koll på var alla guldkorn ligger och hur långt tid det tar att ta sig till dem. Då slutar det ofta med att man hamnar på Espresso House och ärligt, deras mackor må vara goda men hur kul är det femtioelfte gången? Därför ska man i förväg söka upp restauranger och fik som man tycker verkar mysiga och markera ut dem på Google Maps med stjärnor och då blir det inte längre några svårigheter. Detta är mina stjärnmarkeringar i Stockholm:
Pom & Flora Odengatan 39 (anledningen till att jag valt Odengatan är för att jag läste mig till att den andra Pom 6 Flora inte har öppet på helger)
Bröderna Svedman Dalagatan 54
STHLM Brunch Club Dalagatan 24
Tous Les Jours Tegnérgatan 7
Ecobaren Holländargatan 11
Snickarebacken 7 Café/Store Snickarebacken 7
Café Egoiste Norrlandsgatan 13
Svenskt Tenn Strandvägen 5
La Grande Rue Storgatan 31
STHLM RAW Långholmsgatan 11
Hälsocafét Hornsgatan 61
Fikabaren Södermannagatan 10
FLFL Skånegatan 87
Nytorget 6 Nytorget 6
Urban Deli Nytorget 4
Delimundo Ringvägen 145
Reggev Hummus & Espressobar Ringvägen 145
 
Då jag inte har superbra koll på Stockholms matutbud tar jag tacksamt mot tips på bra uteställen, så hit me! Jag vill även passa på att säga att jag inte besökt alla ställen på ovan lista, så jag reserverar mig från om vissa är riktiga rötägg, men det tror jag inte. Jag ska framöver posta en likadan karta för Göteborg, den lär vara lite mer packad. Hejsvej!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like