Min pojkvän han kan
 
Precis som man kan tyda på min glada min på bilden ovan så hade jag en underbar morgon idag, precis som en söndagsmorgon ska vara. Jag vaknade utvilad och låg sen kvar i sängen och drog mig ett bra tag innan jag steg upp för att göra mig en kopp kaffe. Jag kom då på att jag inte hade någon veganmjölk hemma och då vi har vegansk vecka kunde jag ju inte ta vanlig mjölk, suck. Och nej, kaffe utan mjölk är inget alternativ! MEN! Så slog det mig att jag läst att man kan dricka kaffe med kokosfett och att de ska ge en liknande smak på kaffet som mjölk. Till min glädje har vi alltid kokosolja hemma så jag gjorde mig en kopp kaffe och la sedan i en sked med kokosfett i och blandade med stavmixer och det blev gott! Förvånansvärt gott faktiskt! 
 
Lycka i en mugg.
 
Något som toppade denna söndagsmorgon ännu mer var att Nico lagade veganska pannkakor till frulle, pluspoäng till honom. (Att han nu i skrivandes stund står och tvättar fönstrena ger honom ännu mer pluspoäng.)
 
Veganska amerikanska pannkakor
5 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 msk bakpulver 
2,5 tsk vaniljsocker
2 dl soygurt (mhöll funkar alldeles säkert också men vi hade som sagt ingen mjölk)
1,5 dl vatten
Kokosfett att steka i
 
Våra pannkakor blev lite degiga så att steka länge på svag värme kan nog vara att rekommendera och sen låta pannkakorna ligga inne i ugnen medan man steker resten. Men utöver det smakade de precis som vanliga amerikanska pannkakor, med andra ord svingoda! Tack för frukosten!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like